Glasproject te Emmen

Op uitnodiging van architecten bureau M-design, mocht Glass Inside mee denken omtrent toe te passen glazen interieur oplossingen t.b.v. een oude woonboerderij te Emmen. Op de boerderij berust monumenten toezicht, wat inhield dat het uiterlijk aan de buitenzijde niet veranderd mocht worden. Binnen daarentegen bleef alleen de oude houten balklaag van ca. 150 jaar oud ongewijzigd.

Glassinside GSF Glasgroep Emmen

Glass Inside heeft diverse glazen pendeldeuren toegepast, die de leefruimtes onderling transparant met elkaar verbinden. De pendeldeuren zijn gemonteerd op vloerveren en 180 graden draaibaar. Tussen de entree hal en het keukengedeelte is een glazen wand gemonteerd in stalen profielen die vanaf de begane grond vloer tot aan de nok van het dak doorloopt. Al met al is deze wand ca. 4 x 7 meter (b x h) groot.

De deuren en wanden zijn opgebouwd met 10mm gehard veiligheidglas. Voor het spelen met de lichtinval vanuit de dakramen. Is het glas uitgevoerd in extra heldere uitvoering.

Bij binnenkomst in de woning is de grote loopbrug die het linker en rechter gedeelte van de boven verdieping verbind, direct een eyecatcher. Over een lengte van 8m¹ loopt een glazen vloer, dienende als loopbrug. Dit glazen hoogstandje is te bereiken via een eveneens van glas zijnde trap. De uit brons glas bestaande, beloopbare glazen vloer en trap delen, geven samen met het staal dat dient als constructie waar het beloopbare glas op is gelegd, een prachtig contrast met de eeuwenoude balklaag van de boerderij.
Het beloopbare glas is opgebouwd uit 4 bladen 10mm dik extra helder glas, waarbij de middelste folie brons was. Zo krijgt het moderne glas toch nog een donkere tint, wat perfect past bij de boerderij uitstraling.

Na oplevering heeft Glass Inside tevens de opdracht gekregen voor het vervaardigen van twee half ronde glazen werkbladen. Deze zijn gemaakt uit 15mm extra helder hardglas. Het maanvormige bureaublad, steunt aan één zijde op de lade kast. De andere zijde word ondersteund door een 15mm dikke glazen plaat, die UV verlijmd is aan het blad.

Glass Inside bewijst met dit project dat haar moderne glazen interieur oplossingen, tevens moeiteloos toepasbaar zijn in een oude woonomgeving.