Jubileum

GSF Glasgroep viert jubileum

GSF Glasgroep bestaat 25 jaar. Het Lelystadse bedrijf, gespecialiseerd in glasherstel en interieurglas, hield donderdag 29 september een feest voor klanten en relaties. Directeur Maarten Rood bedankte zijn vader voor de jarenlange inzet en geboden kansen, trendwatcher Vincent Everts gaf zijn visie op de toekomst en uiteraard werd het glas geheven.
‘De komende jaren zal ons bedrijf steeds meer investeren in dienstverlening. We schrijven verder aan ons softwarepakket, zodat klanten zelf hun afspraak kunnen inplannen op het moment dat het hen schikt. Glasschade doorgeven? Dat kan per telefoon, e-mail, WhatsApp en binnenkort via de eigen GSF app . Alles is erop gericht dat mensen zo min mogelijk overlast ervaren bij het laten vervangen van hun glas’, vertelt Maarten.

GSF Glasgroep is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. ‘Dankzij onze vele deskundige en flexibele monteurs kunnen we binnen een half uur ter plaatse zijn om een ruit te repareren.’
Sinds 5 jaar richt het bedrijf zich ook op interieurglas van Glass Inside. ‘Bent u op zoek naar een glazen wand in uw douche, een balustrade of een glazen trap? Wij maken alles op maat. Ons interieurglas scoort hoge ogen. Zo was het bijvoorbeeld onze vloer die is gebruikt tijdens een van de shows van Victoria Secret en The Voice’, vertelt hij enthousiast.
Glas is het populairste bouwmateriaal van het moment. ‘Vroeger had glas vooral een isolatie- en veiligheidsfunctie. Tegenwoordig speelt de esthetische functie een steeds belangrijkere rol. Glas zorgt voor veel lichtinval en geeft een ruimtelijk effect. Glas biedt kansen’, aldus Maarten.

GSF Glasgroep is opgericht door de ouders van Maarten, Martien en Cilia Rood. ‘Als kind vond ik het altijd fantastisch om in de werkplaats te spelen of met mijn vader op pad te gaan. Toen ik wat ouder was, verdiende ik bij met het schoonmaken van de loods en uiteindelijk ging ik er na mijn opleiding aan de slag als werkvoorbereider.’

Maarten nam 5 jaar geleden het stokje over van zijn vader. Zijn moeder werkt echter nog als financieel administrateur bij het glasbedrijf, evenals ‘oude rot in het vak’, glaszetter Rob Betz. Hij is al 24 jaar in dienst bij het familiebedrijf. ‘Onze kracht? We hebben verstand van glas, zijn flexibel, de sfeer is informeel en we zetten als team onze schouders eronder om mooie producten af te leveren.
Tijdens het geslaagde feestje is geld ingezameld voor Voedselbank de Korenaar in Lelystad. Met veel trots kan GSF Glasgroep mededelen dat er een bedrag van € 2.000,00 is gedoneerd.