Stadhuis Almere

Nieuwe glasgevel biedt Stadhuis Almere meer comfort en minder kosten

Het stadhuis van Almere maakt een enorme sprong voorwaarts wat betreft comfort en efficiency. De nieuwe beglazing zorgt voor een veel betere isolatie. Daardoor is het binnen beter toeven en schiet de energierekening omlaag.

Wat is de economische levensduur van een gebouw en wanneer gaan we tot renovatie of vervanging over? Een vraag waar eigenaren van (commercieel) onroerend goed telkens weer een antwoord op proberen te vinden. Met de kwaliteit glas die GSF Glasgroep vandaag de dag levert, is opnieuw beglazen al snel rendabel.

Ook voor het Stadhuis van Almere bleek dat het geval. Na 30 jaar was de bijna 600 vierkante meter glas aan de Noordgevel aan vervanging toe. Over drie verdiepingen is het glas vervangen. Gekozen is voor isolatieglas met de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Om precies te zijn daalt de u-waarde van 3.0 naar 1.0. Een aanzienlijke vooruitgang dus, met meer comfort en minder energiekosten tot gevolg. Want voortaan wordt er 20m3 gas bespaart per m2 glas.

Bijzonder aan dit project is dat het glas via de binnenzijde van het gebouw en de balkons wordt geplaatst. Deze manier van werken is een van de redenen dat een korte productietijd van slechts 5 weken gerealiseerd kon worden.

Wilt u meer weten over het werk van GSF Glasgroep voor de Gemeente Almere? Of over de woningcorporaties, gemeenten en andere beheerders van publiek vastgoed in de regio Flevoland waar wij voor werken? Neem dan gerust met ons op.